top of page
Markten
INDUSTRIËLE
MARKTEN

NXT is een bedrijf dat hoofdzakelijk voor de industriële markt werkt. Binnen deze markt zijn er een aantal segmenten waarin relatief veel ervaring is opgedaan:

 

Minerale Grondstoffen

Typische apparatuur zijn silo’s, vaten, drogers, cyclonen, afscheiders, kanaalwerk, constructie werk. De uitvoering kenmerkt zich als grof en zeer degelijk. NXT is huisleverancier bij onder andere Sibelco en daarnaast Mosa, Sappi, Tata en gelijksoortige bedrijven zoals Facade en Umicore.

 

Cement en poeder Industrie

NXT is leverancier in voornamelijk onderhoud van cement installaties. Typische apparaten hierin zijn cyclonen en ovendelen, cement maling, drogers, cyclonen, (bakken) transporteurs, afscheiders, pneumatische transportgoten enz. 

Keramische en tegel Industrie

Dit segment is historisch sterk vertegenwoordigd in de Eu(regio) Maastricht. NXT levert aan de lokale industrie zoals Mosa Wand en Vloertegel fabrieken. NXT is zowel projectmatig als in het onderhoud actief. Typische apparaten zijn traverse wagens, ovens, tegel poets en perssystemen, transport wissels, sproeidrogers, molens, breukdetectie, silo’s, bordessen, leidingwerken enz.

 

Proces industrie

Binnen dit industriële segment betreft het vooral leidingwerk, vaten, roerwerken, pompen, etc. NXT bouwt zelf drukvaten en silo’s en heeft gecertificeerde monteurs en lassers in dienst. Enkele opdrachtgevers zijn PQ Europe, Umicore, Hexion, Everris, BasF, Johnson Matthey, Nyrstar, etc. Daarnaast voert NXT vaak als subcontractor bij grote (inter)nationale contractors werkzaamheden uit voor bijvoorbeeld DSM, Shell, BP en Sabic,.

 

Staalverwerkende Industrie

NXT is vanouds sterk vertegenwoordigd in dit in regio Zuid Limburg belangrijke segment. Opdrachtgevers zijn de Tata Steel Tubes, Tata Steel Service Center, Laura Metaal, Vogten Staal en E-max. De aard van de activiteiten zijn zowel projectmatig als onderhoud.

 

Papier industrie

NXT heeft in diverse Europese landen producten vervaardigd en ook gemonteerd in opdracht van o.a. Voith Paper Environmental Solutions GmBh.

Lokaal is NXT daarnaast huisleverancier bij Sappi Limburg, locaties Maastricht en Lanaken. Hier worden onderhoud en verbeteringsprojecten uitgevoerd. De aard van de opdrachten zijn vaak machine werk, bordessen, leidingwerk, onderhoudswerkzaamheden, etc.

 

Milieu industrie

NXT heeft kennis van installaties t.b.v. afval recycling. Deze expertise is bereikt door een langjarige samenwerking met Attero Milieu. Werkzaamheden zijn zowel nieuwbouw en projectmatig maar ook in het onderhoud. Daarnaast werkt NXT ook nauw samen met een innovatief bedrijf op het gebied van slibdroging/ verbranding op basis van pulserende verbrandingstechnieken.

bottom of page